Aan mijn werk ligt een fascinatie voor de psyche ten grondslag:
het denken, voelen en willen van de mens, het onbewuste. Ik maak figuratieve tekeningen, meestal met potlood, houtskool, inkt, soms met draad. Ik teken met veel aandacht en liefde voor het materiaal en de lijn, steeds opnieuw, totdat de juiste vorm op de juiste plek staat en zegt wat er gezegd moet worden. Kleur gebruik ik eigenlijk alleen wanneer de tekening daarom vraagt, meestal vrij summier.

Over fascinaties en werkwijze

Datgene wat mij en mijn tekeningen bezielt ligt meestal niet zo aan de oppervlakte.
Het zijn grote maar stille thema’s waarover mensen dromen en piekeren en sommigen af en toe communiceren. Met zichzelf, met elkaar of met dieren. Het gaat over het mens zijn, over gemoedstoestanden en sferen, over dromen en mysteries. Het zijn verhalen of momenten, die in een intuïtief en associatief proces vertaald worden naar beelden. Vaak schrijf ik eerst een paar woorden die me vervolgens aanzetten tot tekenen. De aanleiding kan wel een klein moment zijn, vaak een detail, soms een grapje in het voorbijgaan en soms een heersende trend of nieuwsberichten die ik lees of waarneem. 

Er wordt zo veel geschreeuwd in de wereld.
In mijn tekeningen zoek ik liever naar de momenten die stil en verstopt zijn en die moeite hebben om gehoord of gezien te worden. Daarin schuilt voor mij het tegengeluid, de schoonheid en harmonie.
Mijn werk schreeuwt eigenlijk nooit. Een enkele keer klinkt er misschien een uitroep, maar doorgaans hoor je mijn werk fluisteren, neuriën of zachtjes hummen. En soms is het stil en zwijgt het.

Ik werk zowel autonoom, als in opdracht.
Mijn vrije werk exposeer ik graag. Doorgaans bestaan mijn opdrachten uit het maken van locatie specifieke tekeningen en illustraties. Wanneer je langs wil komen in mijn atelier, stuur me dan een berichtje, dan maken we een afspraak.

@